Transvaal

De wijk Transvaalkwartier ligt ten zuidwesten van het centrum en wordt begrensd door de Loosduinsekade, Monstersestraat, De Heemstraat, Hoefkade, Dierenselaan, Zuiderpark en de De La Reyweg. De wijk is tussen 1900 en 1935 gebouwd.

Transvaal plattegrond

De wijk heet Transvaalkwartier, omdat de straten namen kregen die ontleend waren aan de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika (1899-1902). 

In Transvaal is een modern stadspark aangelegd met aan de randen een doorlopende stenen bank. Het park beslaat in totaal drie hectare. Men kan hier genieten van mooie zomer- en lente dagen. Het stadspark ligt vlakbij het Hobbemaplein. Verschillende multiculturele winkels en restaurants hebben zich rondom dit plein gevestigd. Ook de Haagse markt ligt hier niet ver vandaan, met 500 kramen en vier openingsdagen de grootste markt in Europa. Vanaf de Haagse markt is het slechts een aantal minuten lopen naar de sfeervolle Paul Krugerlaan. U kunt hier onder andere Turkse bakkers, Ayurvedische schoonheidssalons, Hindoestaanse videotheken en Islamitsche slagerijen vinden. 

 

Bewoners Transvaal

Kijk voor meer informatie over de wijk en het laatste nieuws op onderstaande website.

http://transvaaldenhaag.nl/