Beleef Chinatown en de verdwenen Jodenbuurt

In Chinatown kunt u een unieke Oosterse atmosfeer ervaren. Chinese poorten, aangepaste straatnaambordjes, troittoirbanden en niet te vergeten de lampionnen verlichting.
Maar het gaat natuurlijk om de unieke Chinese sfeer, restaurants, supermarkten en tal van andere kleine maar ook grotere toko's en winkels met een keur aan spulletjes.

Wist u dat de geschiedenis van het huidige Chinatown terug gaat tot in de 16e eeuw, hier kwam de eerste groep immigranten zich vestigen, Oost-Europese joden die de vervolging en pogroms ontvluchten en hier een veilig heenkomen zochten. Tot in de tweede wereldoorlog was deze buurt na Amsterdam de grootste 'Jodenbuurt' van Nederland. Er zijn nog veel kleine en grote zaken die aan deze geschiedenis herinneren.

Proef de Oosterse sfeer van nu en geniet van klein Azië in Den Haag! Er zijn vele restaurantjes en toko's waar u naast ingrediënten voor oosterse maaltijden ook kookgerei, meubelen, kruiden en andere exotische spullen kunt kopen.

Maak kennis met Chinatown en de Chinese cultuur door middel van een leuk wandelarrangement. Onder begeleiding van een ervaren gids ontdekt u de rijke geschiedenis van Chinatown en door bezoek aan restaurants leert u de geuren en smaken van de Chinese cultuur kennen. U heeft keus uit drie arrangementen:

Duur: Variërend ca. 1,5 tot 2 uur
Kosten: Prijzen op aanvraag
Deelnemers: Minimaal 5 personen
  Maximaal 15 personen per gids
Data & tijden
: Andere dagen en tijden op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid gids
Aanvragen via: info@citymondial.nl
Voor Ondernemers