De Eierboom in het Huijgenspark

27 maart 2015

Iedereen kent wel de paastak. Een wilgentak in een vaas, met een aantal mini eieren er aan. Er is een meneer in Duitsland die dacht: dit kan beter. Het resultaat is een boom met duizenden eieren! In het kale voorjaar een lust voor het oog. Mensen komen van heinde en ver om deze boom te bezichtigen en om eieren aan te bieden. De Duitse boom is ondertussen wereldberoemd. Wij van LUSTHOFxl denken: dit kan beter! Het lijkt ons geweldig om dit idee te benutten en met onze eigen bomen (inter) nationaal de aandacht te trekken! Doe je mee? Het beschilderen van paaseieren kun je op veel manieren en samen doen.

We willen zoveel mogelijk leeggeblazen en beschilderde eieren ophangen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. We zijn op zoek naar ondernemende mensen die van eieren en organiseren houden. Alle ideeen zijn welkom, hoe meer mensen meedoen, hoe mooier de boom en hoe meer ontmoetingen.

De Boom is te bewonderen van 1 april tot 14 april in Het Huijgenspark.

Voor meer informatie en aanmeldingen mail naar info@lusthofxl.nl

Holi Festival in Wijkpark Transvaal

06 maart 2015

6 Maart zal het Wijkpark Transvaal er weer gekleurd bij liggen. Op deze datum wordt het lentefeest van de Hindoestanen, ook wel Phaguafeest genoemd, groots gevierd met een optocht en optredens. Uiteraard zal men niet kunnen ontsnappen aan de gekleurde poeders, waarmee mensen elkaar besprenkelen. Dit kleurrijke spektakel staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade.

Het feest begint om 13:00 uur met de traditionele Holi-Optocht van 14:00 uur tot 15:00 uur. Loop gezellig mee! Tot 18:00 uur zal het multiculturele podiumprogramma er voor zorgen dat er voldoende gedanst kan worden. Mis het niet en vier het mee!

Meer informatie via de website van Stichting Holi Samen. 

Voor Ondernemers