Burendag 2015

26 september 2015

Op Burendag biedt City Mondial een gratis wandeling onder leiding van een gids aan.

Het thema van de wandeling is 'Oranje op het Veen' en zal plaatsvinden in de Stationsbuurt en een gedeelte van de Schilderswijk. 

De start van de wandeling is bij City Mondial aan de Wagenstraat 193

Vertrektijd: 14:00 uur

Duur: 1 tot 1,5 uur

Kosten: gratis

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij City Mondial om 14:00 uur aan de Wagenstraat 193. Vanaf hier zal de wandeling starten.

De wandeling wordt in het Nederlands gegeven. 

T: 0704023336
W: www.citymondial.nl
E: info@citymondial.nl

 

Prikmiddag en Diabetes voorlichtingsdag

In samenwerking met Diabetes Vereniging Nederland (DNV), Huisartsenpraktijk Wai, Florence en VóórWelzijnorganiseert Stichting De Chinese Brug een aantal diabetes voorlichtingen in september en oktober 2015.

 VN in het kort: "DVN gaat over het leven met diabetes, het verhogen van de kwaliteit van leven door het vergroten van kennis en inzicht in de aandoening. Zij zijn een optimistische club die mensen met diabetes laat zien dat je ondanks deze, voor sommigen erg vervelende, aandoening die gepaard gaat met up’s en down’s, een goed leven kan hebben. Zij geven geen medische adviezen, daarvoor verwijzen zij altijd door naar de medische behandelaar"

Wat: Prikmiddag Diabetes 
Datum: donderdag 3 september 2015 
Tijd: 14:00 – 16:00 uur (inloop vanaf 13:30) 
Voor wie: iedereen

Wat is uw bloedsuikerwaarde? Door een simpele vingerprik (hoeft niet nuchter!) komt u dat snel te weten. Deskundige medewerkers van DVN voeren de handeling uit en geven u uitleg over de waarde. Kom langs voor deze gratis vingerprik!

Wat: Voorlichting Diabetes 
Datum: donderdag 10 september 2015 
Tijd: 18:00 – 20:00 uur (inloop vanaf 17:30) 
Voor wie: iedereen

Samen met huisarts dokter Wai en Florence-diëtiste Lilly Chung, geeft Hans de Rooij van Diabetes Vereniging Nederland een gezondsheidsvoorlichting over diabetes, in de volksmond suikerziekte genoemd. Kwok Hung Lau van VóórWelzijn verzorgt de vertaling. Beantwoording van vragen als: Wat is diabetes? Wat is het verschil tussen Type 1 en Type 2? Zorgstandaard Diabetes, wat is dat? komen ruim aan bod. Tevens gaat dokter Wai dieper in hoe je diabetes voorkomt en wat te doen wanneer je vermoedt dat je diabetes hebt? Hoe vertel dit aan de huisarts? Dietiste Chung leert ons welke voedingspatronen bijdragen aan het voorkomen én onder controle houden van suikerziekte.

Wat: Patiëntenvoorlichting Diabetes 
Datum: oktober 2015 
Tijd: volgt nog 
Voor wie: patiënten en hun families, (mantel)verzorgers

Diabetoloog dokter Geelhoed van MCH Westeinde geeft speciaal voor diabetici, hun families en (mantel)verzorgers een voorlichting hoe zelfzorg de ziekenhuiszorg aanvult in het dagelijks leven. Door het vergroten van kennis en inzicht in de aandoening, wordt van de kwaliteit van leven verhoogd. Exacte datum en tijdstip volgen!

Aanmelden: uiterlijk 2 dagen van te voren via info@chinesebrug.nl of 070 3616689. 
Alle bijeenkomsten zijn gratis deel te nemen.
Voertaal is Nederlands en Kantonees 
Wat houdt diabetes in?

De Haagse Bocht van Guinea

11 september 2015

Samen Sterk organiseert op 11, 12, 13 en 19 september vier bijzondere erfgoeddagen over de band tussen Nederland, Suriname, Curaçao, Afrika en Indonesië. Een wereldreis die terugkijkt op het koloniale slavernijverleden en de kracht van het hedendaagse erfgoed in de spotlights zet.

Wist u bijvoorbeeld dat deze verschillende stoffen alles te maken hebben met de veranderende relatie tussen Indonesië, Nederland en Afrika 150 jaar geleden, en dat de populariteit van deze stoffen nu heel hard groeit, ook hier in Nederland?

De aftrap van de erfgoeddagen vind plaats in de Haagse ‘Bocht van Guinea’, waar we ingaan op de herkomst van deze naam. In het buurthuis aan het Zieken staan de 11e, 12e en 13e naast geschiedenis, muziek en dans ook textiel en mode, haardracht, en diverse traditionele keukens in het middelpunt. Met optredens, lezingen, documentaires en workshops. Op 19 september zoeken we het gezamenlijke erfgoed buiten de stad op. Per bus bekijken we buitenplaatsen met een connectie met de WIC en de VOC, en bezoeken we de hoofdvestiging van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Blijf onze website en Facebookpagina in de gaten houden voor meer informatie over het programma!

Een kaartje voor de erfgoeddagen kost €10 per dag, een passe partout €25, inclusief maaltijden. Heeft u een Ooievaarspas dan betaalt u slechts €15 voor vier dagen. Maar wees er snel bij, want op = op!

Voor Ondernemers