De Haagse Bocht van Guinea

11 september 2015

Samen Sterk organiseert op 11, 12, 13 en 19 september vier bijzondere erfgoeddagen over de band tussen Nederland, Suriname, Curaçao, Afrika en Indonesië. Een wereldreis die terugkijkt op het koloniale slavernijverleden en de kracht van het hedendaagse erfgoed in de spotlights zet.

Wist u bijvoorbeeld dat deze verschillende stoffen alles te maken hebben met de veranderende relatie tussen Indonesië, Nederland en Afrika 150 jaar geleden, en dat de populariteit van deze stoffen nu heel hard groeit, ook hier in Nederland?

De aftrap van de erfgoeddagen vind plaats in de Haagse ‘Bocht van Guinea’, waar we ingaan op de herkomst van deze naam. In het buurthuis aan het Zieken staan de 11e, 12e en 13e naast geschiedenis, muziek en dans ook textiel en mode, haardracht, en diverse traditionele keukens in het middelpunt. Met optredens, lezingen, documentaires en workshops. Op 19 september zoeken we het gezamenlijke erfgoed buiten de stad op. Per bus bekijken we buitenplaatsen met een connectie met de WIC en de VOC, en bezoeken we de hoofdvestiging van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Blijf onze website en Facebookpagina in de gaten houden voor meer informatie over het programma!

Een kaartje voor de erfgoeddagen kost €10 per dag, een passe partout €25, inclusief maaltijden. Heeft u een Ooievaarspas dan betaalt u slechts €15 voor vier dagen. Maar wees er snel bij, want op = op!

Voor Ondernemers