Agenda

Suriname Festival op 1 en 2 september op Wijkpark Transvaal

 

Op 1 en 2 september 2018 organiseert Stichting Insaaf Nederland het Suriname Festival in het Wijkpark Transvaal te Den Haag.


Suriname, een land met een smeltkroes van culturen, etnische groepen en religies staat bekend in de wereld als een voorbeeld van hoe een multiculturele samenleving behoort te functioneren. Broederlijk staan de prachtige Moskee en Synagoge naast elkaar, met de grote hindoe tempels en een prachtige houten kathedraal in de na…bije omgeving. Lopend door de historische binnenstad van Paramaribo zien we hoe de Afro-Surinaamse, Hindoestaanse, Javaanse en vele andere etnische groepen die het land rijk is zich tegoed doen aan elkaars heerlijke keukens, vaak ook onder het genot van een koude Parbo (Surinaams gebrouwen bier). De bussen die met luide Surinaamse muziek rondrijden door de straten en zorgen voor een feestelijke sfeer die altijd te proeven is.


Dit gevoel, deze sensatie, wordt voor 2 dagen naar Den Haag gehaald. Op een groot podium zal u mogen genieten van Surinaamse muziek verzorgd door top artiesten uit Nederland en Suriname, terwijl de Surinaamse keuken ten overvloede vertegenwoordigt zal zijn. Bami, nasi, pom, pastei, roti, bara en nog veel meer zullen te verkrijgen zijn tegen scherpe prijzen, terwijl u kan genieten van ijskoud Parbo bier.


Uiteraard is er ook aan de kleintjes gedacht. Er zal een uitgebreide kids playground zijn, terwijl de ouders zich kunnen vermaken met goede Surinaamse muziek, zo nu en dan onderbroken door hilarisch stand-up comedians. Surinaamse kunst zal een speciale plek hebben en voor de ouderen en minder validen zijn er speciale voorzieningen getroffen. Kortom een zeer gevarieerd programma waarbij een ieder aan z’n trekken zal komen. Het is een outdoor festival, dus het weer zal zeker geen spelbreker kunnen zijn. Het doel van dit festival is om de Nederlandse samenleving nader kennis te laten maken met de Surinaamse cultuur. Het is daarom ook voor een ieder toegankelijk. Alle etnische groeperingen zijn uit de wijk van harte welkom, kom en leer de Surinaamse cultuur.

Breed buurtoverleg Schilderswijk

Het Breed Buurtoverleg vormt het hart van bewonersorganisatie De Paraplu. Hier ontmoeten bewoners elkaar, delen hun ervaringen en bedenken projecten om de buurt schoner, veiliger en leefbaarder te maken. Vaak schuiven medewerkers van de Gemeente of instanties aan om informatie te geven of te ontvangen.

Alle bewoners en bewonersgroepen van de Schilderswijk zijn welkom op de maandelijkse bijeenkomsten. En: als je drie keer komt stem je mee over alle besluiten die worden genomen. Jouw stem wordt dus gehoord! Het BBO Schilderswijk-West vindt plaats in het pand van De Paraplu aan de Van der Neerstraat 238.

 

Meer weten? Agenda’s ontvangen? Stuur een mail naar info@parapludh.nl of bel met De Paraplu: 070 – 3809200 (bereikbaar op maandag en donderdag van 9u tot 14u).

Voor Ondernemers