Agenda

De Haagse Wetswinkel houdt vanaf nu twee keer per maand spreekuur op vrijdagmiddag in de bibliotheek in de Schilderswijk. Elke 2e en 4e vrijdag van de maand kunt u langskomen voor gratis advies en hulp bij juridische problemen. De spreekuren zijn van 14:30 tot 16:30 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Heeft u advies of hulp nodig bij een juridisch probleem? Kom dan langs. De Haagse Wetswinkel helpt u graag! www.haagsewetwinkel.nl

U kunt met allerlei juridische vragen langskomen bij de Haagse Wetswinkel. Bijvoorbeeld omdat uw huisbaas u eruit wil zetten. Of omdat u wilt weten of u een uitkering krijgt als u ontslagen wordt. Misschien is er iets stuk dat u gekocht heeft en wil de winkel dat niet oplossen? Of misschien wilt u van een abonnement af? Met al die vragen en nog veel meer kunt u terecht bij de vrijwilligers van de Haagse Wetswinkel.

Kom wel zo snel mogelijk langs als u een probleem heeft. Soms kan een probleem namelijk groter worden als u er te lang mee wacht. De Haagse Wetswinkel wil u daarom zo snel en zo goed mogelijk helpen. Dus aarzel niet, kom gewoon even naar het spreekuur met uw vraag.

Op 13 april organiseert buurtcentrum De Mussen (Hoefkade 602) inmiddels voor de vijfde keer De Participatiemarkt in de Schilderswijk met als thema “meedoen”.

Maak op deze participatiemarkt kennis met de verschillende organisaties in de wijk en in de stad en ervaar wat zij voor jou kunnen betekenen.

Tussen 9.00 en 12.00 uur kun je gewoon binnenlopen; aanmelden hoeft niet!

Op zondag 28 mei 2017 vindt er een uniek festival plaats in theater De Vaillant in Den Haag: Festival GAAF. Dit festival biedt kinderen en jongeren met een beperking en een bijzonder talent een dag lang een open podium in een heus theater. Of het nu gaat om zingen, een instrument bespelen, cabaret, dans of het tentoonstellen van een eigen kunstwerk; iedereen kan zijn kunsten laten zien en horen aan een echt publiek. Naast deze optredens zijn er workshops van artiesten en is er van alles te zien, proeven, doen en kopen bij de verschillende kraampjes.

Vanessa Veenman-Vissers, coördinator bij Stinafo, over de achtergrond van dit nieuwe project: ‘Den Haag barst van het talent. En er zijn in onze stad talrijke podia waar dat creatieve geweld breed geëtaleerd kan worden. Terecht, want er is niets mooiers dan talenten tot bloei zien komen. Toch is er een doelgroep die een eigen en uniek podium verdient: kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Daarom organiseren we speciaal voor deze groep Festival GAAF: een festival waar kinderen met een beperking onbeperkt hun talenten kunnen laten schitteren en genieten van een dag vol festivalactiviteiten.’

Kinderen en jongeren die willen meedoen kunnen zich tot 15 april opgeven via www.festivalgaaf.nl of mailen naar yke@festivalgaaf.nl. Voor meer informatie kijk op: www.festivalgaaf.nl.

Festival GAAF komt voort uit een samenwerking tussen Koorenhuis in Den Haag en Stinafo.

Op woensdag 12 april vindt van 14.00 – 18.00 uur het Internationale Kinderfeest plaats op het Joubertplantsoen. Iedereen is welkom!

20 jaar Stichting Haagse Hopjes Transvaal!
Ook in 2017 voor het 20ste jaar organiseert de Stichting weer sportieve en educatieve activiteiten voor iedereen!

Bandjes verplicht omdoen, kosten: € 1,-.

Kom Spelen!
Draaimolen, Klimwand, Dance Pads, Slingerbal, Voetbal in de kooi 4-tegen-4, Slackline workshop, Gladiatoren en nog vele andere springkussens!

Kom Helpen!
Wilt u ook als vrijwilliger wat voor de buurt betekenen? Kom dan gezellig helpen, om 13:30 uur op het Joubertplantsoen.

Met dank aan onze sponsors

Het Oude Koetshuis/Willem van Heckfonds,

Zusters van Neerbosch, Jan-Huug Lobregt en Mevrouw Willard.

Organisatie en informatie

Stichting Haagse Hopjes Transvaal, mob. 06 – 307 21 668

info@haagsehopjes.nl zie ook http://www.haagsehopjes.nl/

Voor Ondernemers