Agenda

Het Schilderswijk Festival op zaterdag 20 mei wordt het feest van eenheid in verscheidenheid. Een wijk die 20 mei uit haar voegen barst van het talent met: een braderie, informatiemarkt, dans, zang, wereldmuziek, verhalen, wereld culinair, voetbaltoernooi, taekwondo, kinderkunst, kidseiland, poëzie, en nog heel veel meer.

Noteer het leukste festival van Den Haag alvast in je agenda. Dit wil je niet missen! Deel deze aankondiging graag alvast binnen je netwerk. Neem de 20e al je vrienden mee!

De Haagse Wetswinkel houdt vanaf nu twee keer per maand spreekuur op vrijdagmiddag in de bibliotheek in de Schilderswijk. Elke 2e en 4e vrijdag van de maand kunt u langskomen voor gratis advies en hulp bij juridische problemen. De spreekuren zijn van 14:30 tot 16:30 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Heeft u advies of hulp nodig bij een juridisch probleem? Kom dan langs. De Haagse Wetswinkel helpt u graag! www.haagsewetwinkel.nl

U kunt met allerlei juridische vragen langskomen bij de Haagse Wetswinkel. Bijvoorbeeld omdat uw huisbaas u eruit wil zetten. Of omdat u wilt weten of u een uitkering krijgt als u ontslagen wordt. Misschien is er iets stuk dat u gekocht heeft en wil de winkel dat niet oplossen? Of misschien wilt u van een abonnement af? Met al die vragen en nog veel meer kunt u terecht bij de vrijwilligers van de Haagse Wetswinkel. Kom wel zo snel mogelijk langs als u een probleem heeft. Soms kan een probleem namelijk groter worden als u er te lang mee wacht. De Haagse Wetswinkel wil u daarom zo snel en zo goed mogelijk helpen. Dus aarzel niet, kom gewoon even naar het spreekuur met uw vraag.

Op zondag 28 mei 2017 vindt er een uniek festival plaats in theater De Vaillant in Den Haag: Festival GAAF. Dit festival biedt kinderen en jongeren met een beperking en een bijzonder talent een dag lang een open podium in een heus theater. Of het nu gaat om zingen, een instrument bespelen, cabaret, dans of het tentoonstellen van een eigen kunstwerk; iedereen kan zijn kunsten laten zien en horen aan een echt publiek. Naast deze optredens zijn er workshops van artiesten en is er van alles te zien, proeven, doen en kopen bij de verschillende kraampjes.

Vanessa Veenman-Vissers, coördinator bij Stinafo, over de achtergrond van dit nieuwe project: ‘Den Haag barst van het talent. En er zijn in onze stad talrijke podia waar dat creatieve geweld breed geëtaleerd kan worden. Terecht, want er is niets mooiers dan talenten tot bloei zien komen. Toch is er een doelgroep die een eigen en uniek podium verdient: kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Daarom organiseren we speciaal voor deze groep Festival GAAF: een festival waar kinderen met een beperking onbeperkt hun talenten kunnen laten schitteren en genieten van een dag vol festivalactiviteiten.’

Kinderen en jongeren die willen meedoen kunnen zich tot 15 april opgeven via www.festivalgaaf.nl of mailen naar yke@festivalgaaf.nl. Voor meer informatie kijk op: www.festivalgaaf.nl.

Festival GAAF komt voort uit een samenwerking tussen Koorenhuis in Den Haag en Stinafo.

Star Promotions organiseert op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2017 weer de gezelligste voorjaarsmarkt in Den Haag op de Paul Krugerlaan. Heeft u ook zin om een dagje rond te snuffelen op de markt? Kom dan gerust even langs.

De voorjaarsmarkt zal zich plaats vinden op:

- Zaterdag 3 juni van 10:00 – 18:00

- Zondag 4 juni van 11:00 – 18:00


Laat u verrassen door het brede assortiment aan artikelen verdeeld over ongeveer 100 kramen: kleding, sieraden, woondecoratie, speelgoed en nog veel meer. Voor iedereen iets leuks!


Na het rondsnuffelen op de zomerbraderie kunt u terecht bij de verschillende eetkramen en snacktentjes. Er zijn verschillende dranken en etenswaren te verkrijgen zoals Grieks, bara’s, loempia, churros, patat en hamburgers.


Speciaal voor de kinderen is er een draai- of zweefmolen, grijpkranen en een podiumprogramma.

Voor Ondernemers