Koningsspelen gepresenteerd in Schilderswijk

donderdag 07 maart 2013 23:20


De plannen voor de Koningsspelen 2013 zijn donderdag bekendgemaakt in de Schilderswijk in Den Haag. Tientallen kinderen hebben zich buiten in de Sporttuin in de Suze Robertsonstraat verzameld.

Het is de bedoeling dat kinderen in Nederland op 26 april ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april een nationale sportdag krijgen. Met een speciale brief worden 1,6 miljoen kinderen uitgenodigd voor die Koningssportdag. De brief gaat naar alle 7500 scholen in Nederland. Voor de Koningsspelen is er een Koningsontbijt voor alle deelnemers.

In de Haagse Sporttuin Schilderswijk kregen staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Annemarie Jorritsma donderdag de eerste brief. Daarin worden alle gemeenten opgeroepen de sportdag voor scholieren te organiseren. Dekker en Jorritsma kregen de brief van Richard Krajicek en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, leden van het Nationaal Comité‚ Inhuldiging.

Deelnemen
De Koningsspelen vervangen de reguliere lessen. De scholen worden door de organisatie van de spelen uitgedaagd om een zo creatief mogelijke invulling te geven aan de sportdag. De scholen met de creatiefste invullingen maken kans op een ontmoeting met Koning Willem-Alexander en Máxima. Zij zullen de sportdag openen op een nog te kiezen school.

Inschrijven voor de sportdag kan via de speciale website Koningsspelen.nl, die donderdag gelanceerd is.

Bron: www.omroepwest.nl

Voor Ondernemers