City Mondial zoekt twee nieuwe bestuursleden

Bij City Mondial zijn 2 (onbezoldigde) vacatures in het stichtingsbestuur. We zijn op zoek naar maatschappelijk betrokken jonge mensen, bij voorkeur woonachtig (geweest) op het Haagse Veen. Werk- en denkniveau HBO/WO, competenties: financiën, economie, rechten of sociaal-maatschappelijk.

City Mondial in 2017 en daarna

CM is de spin in het web van de wijken ‘Op Het Haagse Veen’: Stationsbuurt, Rivierenbuurt, Schilderswijk, Transvaal en het Oude Centrum. Kern van de activiteiten van City Mondial is het 24/7 functioneren als kennisknooppunt voor overheid, bewoners, ondernemers en bezoekers. Gevraagd en ongevraagd biedt City Mondial haar diensten aan sinds de stichting in 1999 werd opgericht door de gemeente.  Inmiddels verzelfstandigd, beschikt City Mondial binnen en buiten het werkgebied over een breed gedragen vertrouwen en expertise.

In 2016 en 2017 acteert City Mondial hoofdzakelijk onder de vlag van ‘Opwaartse Kracht!’. De gemeente Den Haag zet met deze Wijkaanpak Nieuwe Stijl in op het benutten en creëren van kansen in de wijken. Dit gebeurt door aandacht te genereren voor initiatieven uit de wijk op het gebied van samenleven en werk, ook gericht op onderwerpen als onderwijs, opvoeding en zorg.

In het werkgebied van CM woont een grote diversiteit van burgers met grote culturele verschillen en vaak een grote afstand naar de arbeidsmarkt, elkaar en instanties. Een flink aantal bewoners van deze wijken komen op steeds grotere afstand te staan van de mensen die het wel goed hebben. Zij verliezen het vertrouwen in instituties en wenden zich af van de rest van de maatschappij. Naast een  luisterend oor, faciliteert, versterkt en verbindt CM de initiatieven van bewoners en ondernemers in hun pogingen om dit te voorkomen.

CM werkt vanuit een sobere huisvesting. Voornamelijk gericht op maatschappelijke problemen en onderlinge communicatie woont CM in bij Theater de Vaillant. Voor wijkeconomie deelt CM in de Wagenstraat ruimte met toeristische partners, waarbij permanent vrijwilligers en stagiairs worden betrokken. Met ROC Mondriaan bestaan nauwe relaties, maar ook met Praktijkscholen, VMBO en HBO worden veel zaken gedeeld.


1. Wijkeconomie

Werk draagt bij aan eigenwaarde en zelfredzaamheid en het biedt mogelijkheden tot ontplooiing. Voldoende werkgelegenheid in het werkgebied is daarom van groot belang voor de bewoners van het werkgebied van City Mondial, dat de komende jaren nog heel kwetsbaar blijft. Voor voldoende werkgelegenheid en het tegengaan van leegstand en andere verloedering is krachtig ondernemerschap, met vooral kansen in de detailhandel, de horeca en het toerisme, van essentieel belang.  Tegelijkertijd draagt dit ook bij aan een positief imago van de wijken.

Tot voor kort vormde het aantrekken van toerisme naar het werkgebied een belangrijke pijler van het werk van City Mondial. Na de in november aangenomen motie in de gemeenteraad om het gebied Haagse Markt, Chinatown, Paul Krugerlaan, Hobbemastraat en de grachten onder de naam ‘Haags Veen’ als één geheel te vermarkten heeft het bestuur van de stichting ambtenaren en politici laten weten deze taak graag weer op te pakken.

Het gaat dan om onder meer:

- Organiseren van niet seizoen gebonden ontmoetingen tussen mensen van  binnen en buiten het werkgebied van City Mondial door middel van expedities en tours.

- Versterken van het imago van het Haags Veen in de rest van de stad.

- Wijkexpedities en tours door de Schilderswijk, Transvaal, Chinatown, Stationsbuurt en Rivierenbuurt. Lopend, steppend,fietsend, varend of per touringcar wordt een bezoek gebracht aan de Haagse Markt, het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM), de Koninklijke Wachtkamer op station HS,  gebedshuizen,  hofjes en andere bezienswaardigheden. Bewoners en ondernemers in de wijk worden hierbij actief betrokken.

- Initiatieven in de wijken actief verbinden met evenementen in andere delen in de gemeente.

- Coördinator bij landelijke of gemeentelijke themadagen als Monumentendag etc.

- Informatiepunt VVV


2. Samenleving

In de afgelopen jaren is in nauwe samenspraak met de gemeente en de politie veel geïnvesteerd in het leggen van contacten. Denk hierbij aan bewonersorganisaties, winkeliersverenigingen, welzijn- en opbouwwerk, actieve vrijwilligers, woningcorporaties en huis-aan-huisbladen als De Posthoorn.

Zorgen rond vraagstukken als radicalisering en het ronselen voor de Jihad worden inzichtelijker gemaakt. CM stimuleert bewoners hierover in contact te treden met de politie en de burgemeester. Voor onderlinge communicatie en op sociale netwerken treedt CM regelmatig op als communicatieadviseur of raadsvrouwe. Over de wijken waarin CM actief is bestaan ten onrechte veel negatieve vooroordelen. Regelmatig geeft CM daarom rondleidingen aan onder anderen journalisten, politici, rechters, studenten en ambtenaren. CM schetst zo een beeld gebaseerd op feiten, niet op vooroordelen.

Bij de onderlinge communicatie gaat het daarbij om:

- De website www.citymondial.nl;

- De maandelijkse digitale nieuwsbrief wijknieuws;

- Website www.schilderswijk.nl  en www.transvaaldenhaag.nl;

- Sociale media om te communiceren met de mensen in het gebied en daarbuiten;

- Ondersteunen van campagnes van bewoners;

- Ondersteuning bij aanpak en communicatie voor wijk en activiteiten voor buurtcentra, evenementen, winkelmanagement en festivals.

- Muurkrantschermen;

- Twee laagdrempelige informatiepunten in de Schilderswijk en Stationsbuurt/Oude Centrum voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Neem voor meer informatie of bij interesse contact op met Peter Duivesteijn via peter@citymondial.nl.

Vacature Front Office Medewerker (vrijwillig) City Mondial/Ga Den Haag

Bedrijfsomschrijving City Mondial/Ga Den Haag

Stichting City Mondial (CM) is onderverdeeld in een afdeling wijkcommunicatie en toerisme. CM zet zich in voor een effectieve wijkcommunicatie, stimulering van de wijkeconomie en bevordering van het toerisme in de kleurrijke Haagse wijken Schilderswijk, Transvaal, Rivierenwijk, China Town en Stationsbuurt. Het doel is een beter imago en een sterkere sociale samenhang in de Haagse wijken te ontwikkelen en te behouden.

 

Ga Den Haag is een afdeling binnen CM van waaruit wij originele en verrassende groepsuitjes in en rondom Den Haag organiseren. Naast het bestaande aanbod aan highlights laten wij mensen ook graag kennismaken met het ‘andere Den Haag’. In vrijwel al onze groepsuitjes zitten dan ook kleurrijke wijken en onontdekte Haagse parels verwerkt.

 

CM en Ga Den Haag werken vanuit een kantoor dat ook een VVV informatie punt is, (Wagenstraat 185A), het startpunt om  Den Haag te ontdekken. Daarnaast faciliteren wij de ticketverkoop voor rondvaarten door de Haagse grachten met De Ooievaart, een vaart over de Vliet met De Vlietvaart en/of een boottour naar Madurodam met de Madurodam Express.

 

In het informatiecentrum komen (internationale) gasten die informatie wensen over alles wat Den Haag te bieden heeft. Denk hierbij aan informatie over de belangrijkste attracties, historische gebouwen, monumenten, musea, restaurants, markten, winkelgebieden, actuele informatie over festiviteiten en de aankoop van tickets en het bespreken van tours.

 

Waar zijn wij naar op zoek?

Wij zijn op zoek naar klantvriendelijke, commercieel en communicatief sterke vrijwilligers die hun kennis en enthousiasme over Den Haag willen delen met (internationale) gasten. Iemand die de match

weet te maken tussen het inventariseren van wensen en het verwoorden hiervan in passende

informatie en offertes. Gezien de werkzaamheden geven wij de voorkeur aan vrijwilligers die affiniteit met recreatieve uitjes in Den Haag hebben en minimaal 16 uur per week zowel zelfstandig als in teamverband willen bijdragen aan de promotie van Den Haag. 

 

-       Bereid om in het weekend te werken (zat en/of zon)

-       Computer, Microsoft Office en e-mail (Outlook) kennis vereist

-       Woonachtig in Den Haag

Hoe zien de vrijwilligersactiviteiten eruit?

-       Toeristische informatie geven aan bezoekers

-       Het adequaat en informerend beantwoorden van de telefoon en inkomende e-mails / webformulieren

-       Inventariseren en registreren van wensen van (potentiële) klanten

-       Ticketverkoop o.a. rondvaarten (zowel telefonisch, per e-mail als aan de balie)

-       Licht administratief werk (o.a. registratie kaartverkoop en andere reserveringen)

-       Het (na een uitgebreide inwerkperiode) zelfstandig opstellen, nabellen en registeren van offertes

-       Het plaatsen van opties en het maken van concrete boekingen bij onze partners

-       Begeleiden van projecten zoals het versturen van mailings en het deelnemen aan beurzen

 

Openingstijden

Laagseizoen: oktober t/m maart

Ma - Di - Zo  gesloten
Wo - Vr 10.00 - 15.00 

Za 10.00 - 15.00

Middenseizoen: april
Ma gesloten
Di - Vr 09.30 - 15.30
Za 10.00 - 15.30
Zo 10.00 - 15.00

Hoogseizoen: mei t/m september
Ma - Vr 09.30 - 17.00
Za 10.00 - 17.00
Zo 10.00 - 15.00

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

 

-       Samen met jou maken wij het ‘andere Den Haag’ aantrekkelijk voor groepsbezoek en geven op die manier een goede impuls aan de lokale economie

-       Je bent werkzaam in een avontuurlijke branche: recreatie & vrije tijd

-       Je hebt dagelijks contact met instellingen op het gebied van kunst, cultuur, sociaalmaatschappelijke projecten, sportieve instellingen, enz. En natuurlijk neem je daar zelf regelmatig een kijkje!

-       Je werkt in het centrum Den Haag, in een dynamische, kleine organisatie met gemotiveerde mensen

 

Heb jij interesse om als vrijwilliger het CM/Ga Den Haag team te komen versterken? Neem contact op met Henriëtte Bokslag via 06-16385038 of e-mail je CV en motivatie naar henriette@citymondial.nl.

 

Vacature webredactie (vrijwillig) City Mondial/Ga Den Haag

Bedrijfsomschrijving City Mondial/Ga Den Haag

Stichting City Mondial (CM) is onderverdeeld in een afdeling wijkcommunicatie en toerisme. CM zet zich in voor een effectieve wijkcommunicatie, stimulering van de wijkeconomie en bevordering van het toerisme in de kleurrijke Haagse wijken Schilderswijk, Transvaal, Rivierenwijk, China Town en Stationsbuurt. Het doel is een beter imago en een sterkere sociale samenhang in de Haagse wijken te ontwikkelen en te behouden.

 

Ga Den Haag is een afdeling binnen CM van waaruit wij originele en verrassende groepsuitjes in en rondom Den Haag organiseren. Naast het bestaande aanbod aan highlights laten wij mensen ook graag kennismaken met het ‘andere Den Haag’. In vrijwel al onze groepsuitjes zitten dan ook kleurrijke wijken en onontdekte Haagse parels verwerkt.

 

CM en Ga Den Haag werken vanuit een kantoor dat ook een VVV informatie punt is, (Wagenstraat 185A), het startpunt om  Den Haag te ontdekken. Daarnaast faciliteren wij de ticketverkoop voor rondvaarten door de Haagse grachten met De Ooievaart, een vaart over de Vliet met De Vlietvaart en/of een boottour naar Madurodam met de Madurodam Express.

 

In het informatiecentrum komen (internationale) gasten die informatie wensen over alles wat Den Haag te bieden heeft. Denk hierbij aan informatie over de belangrijkste attracties, historische gebouwen, monumenten, musea, restaurants, markten, winkelgebieden, actuele informatie over festiviteiten en de aankoop van tickets en het bespreken van tours.

 

Waar zijn wij naar op zoek?

Ga Den Haag wil haar producten en diensten graag goed vindbaar maken voor haar potentiële klanten en daarbij natuurlijk alle producten en diensten zo helder, duidelijk en aantrekkelijk mogelijk aanbieden op haar websites. Op dit moment starten wij een redesign project dat ervoor moet zorgen dat de website goed aansluit op de nieuwe reserveringsapplicatie én voldoet aan bovenstaande wensen. Samen met de manager Groepsarrangementen en de manager Tickets ga jij helpen de kwaliteit en het bereik van onze website  te vergroten. Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat onze 5 doelgroepen ons feilloos weten te vinden en dat onze informatie goed aansluit bij hun behoefte. Iets voor jou?

 

Maak jij gemakkelijk de vertaalslag van inhoudelijke informatie naar aantrekkelijke content? Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie? Voel je je thuis in het complexe en snel veranderende werkveld toerisme en recreatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ga Den Haag is voor de tickets, activiteiten en arrangementen pagina’s  op zoek naar een online webredacteur  voor circa 16 uur per week. Gezien de werkzaamheden geven wij de voorkeur aan vrijwilligers die affiniteit met recreatieve uitjes in Den Haag hebben. 

 

Hoe zien de vrijwilligersactiviteiten eruit?

-       Je bent graag bezig om nieuwe en creatieve manieren te vinden om online rendement te behalen

-       Je creëert unieke content en social media posts voor Facebook, Twitter en Linkedin

-       Je past SEO toe

-       Je analyseert Google Analytics en denkt aan conversieoptimalisatie

-       Je kunt goed schrijven en neemt de nodige technische bagage met je mee

 

Na het redesign van de website kunnen jouw taken mogelijk (en naar wens) worden uitgebreid worden met:

 

-       het vertalen van strategische uitgangspunten naar toegankelijke en conversiegerichte content op websites en andere online media

-       het organiseren en inzetten van verschillende content vormen, zoals tekst, beeld, video, blogs en polls

-       het samenstellen van nieuwsbrieven en het  werken aan onze online profilering

-       het beheren van onze social media-kanalen

-       het verbeteren van het bezoek en gebruik van onze websites verbeteren door SEO en online promotie

-       het meten en analyseren van resultaten, onder andere met Google Analytics

-       de periodieke rapportages verzorgen

 

Openingstijden

Laagseizoen: oktober t/m maart

Ma - Di - Zo  gesloten
Wo - Vr 10.00 - 15.00 

Za 10.00 - 15.00

Middenseizoen: april
Ma gesloten
Di - Vr 09.30 - 15.30
Za 10.00 - 15.30
Zo 10.00 - 15.00

Hoogseizoen: mei t/m september
Ma - Vr 09.30 - 17.00
Za 10.00 - 17.00
Zo 10.00 - 15.00

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

-       Samen met jou maken wij het ‘andere Den Haag’ aantrekkelijk voor groepsbezoek en geven op die manier een goede impuls aan de lokale economie

-       Je bent werkzaam in een avontuurlijke branche: recreatie & vrije tijd

-       Je hebt dagelijks contact met instellingen op het gebied van kunst, cultuur, sociaalmaatschappelijke projecten, sportieve instellingen, enz. En natuurlijk neem je daar zelf regelmatig een kijkje!

-       Je werkt in het centrum Den Haag, in een dynamische, kleine organisatie met gemotiveerde mensen

 

Heb jij interesse om als vrijwilliger het CM/Ga Den Haag team te komen versterken? Neem contact op met Henriëtte Bokslag via 06-16385038 of e-mail je CV en motivatie naar henriette@citymondial.nl.

 

 

Stage webredactie City Mondial/Ga Den Haag

Bedrijfsomschrijving City Mondial/Ga Den Haag

Stichting City Mondial (CM) is onderverdeeld in een afdeling wijkcommunicatie en toerisme. CM zet zich in voor een effectieve wijkcommunicatie, stimulering van de wijkeconomie en bevordering van het toerisme in de kleurrijke Haagse wijken Schilderswijk, Transvaal, Rivierenwijk, China Town en Stationsbuurt. Het doel is een beter imago en een sterkere sociale samenhang in de Haagse wijken te ontwikkelen en te behouden.


Ga Den Haag is een afdeling binnen CM van waaruit wij originele en verrassende groepsuitjes in en rondom Den Haag organiseren. Naast het bestaande aanbod aan highlights laten wij mensen ook graag kennismaken met het ‘andere Den Haag’. In vrijwel al onze groepsuitjes zitten dan ook kleurrijke wijken en onontdekte Haagse parels verwerkt. CM en Ga Den Haag werken vanuit een kantoor dat ook een VVV informatie punt is, (Wagenstraat 185A), het startpunt om 
Den Haag te ontdekken. Daarnaast faciliteren wij de ticketverkoop voor rondvaarten door de Haagse grachten met De Ooievaart, een vaart over de Vliet met De Vlietvaart en/of een boottour naar Madurodam met de Madurodam Express.


In het informatiecentrum komen (internationale) gasten die informatie wensen over alles wat Den Haag te bieden heeft. Denk hierbij aan informatie over de belangrijkste attracties, historische gebouwen, monumenten, musea, restaurants, markten, winkelgebieden, actuele informatie over festiviteiten en de aankoop van tickets en het bespreken van tours.


Waar zijn wij naar op zoek?

Ga Den Haag wil haar producten en diensten graag goed vindbaar maken voor haar potentiële klanten en daarbij natuurlijk alle producten en diensten zo helder, duidelijk en aantrekkelijk mogelijk aanbieden op haar websites. Samen met de manager Groepsarrangementen en de manager Tickets ga jij helpen de kwaliteit en het bereik van onze website  te vergroten. Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat onze 5 doelgroepen ons feilloos weten te vinden en dat onze informatie goed aansluit bij hun behoefte. Iets voor jou?


Hoe zien de stageactiviteiten eruit?

-       Je bent graag bezig om nieuwe en creatieve manieren te vinden om online rendement te behalen

-       Je creëert unieke content en social media posts voor Facebook, Twitter en Linkedin

-       Je kunt goed schrijven en past SEO toe

Openingstijden

Laagseizoen: oktober t/m maart

Ma - Di - Zo  gesloten
Wo - Vr 10.00 - 15.00 

Za 10.00 - 15.00

Middenseizoen: april
Ma gesloten
Di - Vr 09.30 - 15.30
Za 10.00 - 15.30
Zo 10.00 - 15.00

Hoogseizoen: mei t/m september
Ma - Vr 09.30 - 17.00
Za 10.00 - 17.00
Zo 10.00 - 15.00

Heb jij interesse om als stagiaire het CM/Ga Den Haag team te komen versterken? Neem contact op met Henriëtte Bokslag via 06-16385038 of e-mail je CV en motivatie naar henriette@citymondial.nl.

 

 

Stage Front Office Medewerker City Mondial/Ga Den Haag

Bedrijfsomschrijving City Mondial/Ga Den Haag

Stichting City Mondial (CM) is onderverdeeld in een afdeling wijkcommunicatie en toerisme. CM zet zich in voor een effectieve wijkcommunicatie, stimulering van de wijkeconomie en bevordering van het toerisme in de kleurrijke Haagse wijken Schilderswijk, Transvaal, Rivierenwijk, China Town en Stationsbuurt. Het doel is een beter imago en een sterkere sociale samenhang in de Haagse wijken te ontwikkelen en te behouden.

Ga Den Haag is een afdeling binnen CM van waaruit wij originele en verrassende groepsuitjes in en rondom Den Haag organiseren. Naast het bestaande aanbod aan highlights laten wij mensen ook graag kennismaken met het ‘andere Den Haag’. In vrijwel al onze groepsuitjes zitten dan ook kleurrijke wijken en onontdekte Haagse parels verwerkt.

CM en Ga Den Haag werken vanuit een kantoor dat ook een VVV informatie punt is, (Wagenstraat 185A), het startpunt om  Den Haag te ontdekken. Daarnaast faciliteren wij de ticketverkoop voor rondvaarten door de Haagse grachten met De Ooievaart, een vaart over de Vliet met De Vlietvaart en/of een boottour naar Madurodam met de Madurodam Express.

In het informatiecentrum komen (internationale) gasten die informatie wensen over alles wat Den Haag te bieden heeft. Denk hierbij aan informatie over de belangrijkste attracties, historische gebouwen, monumenten, musea, restaurants, markten, winkelgebieden, actuele informatie over festiviteiten en de aankoop van tickets en het bespreken van tours.

Waar zijn wij naar op zoek?
Wij zijn op zoek naar klantvriendelijke en leergierige ingestelde stagiaires die enthousiast zijn over Den Haag en dat willen delen met (internationale) gasten. Wij geven de voorkeur aan iemand die woonachtig is in Den Haag, een hands on mentaliteit heeft en die het leuk en interessant vind om bij een groeiende stichting werkervaring op te doen. Gezien je in het toerisme werk vragen wij bereidheid om in het weekend te werken (zat en/of zon).

Hoe zien de stageactiviteiten eruit?

-       Toeristische informatie geven aan bezoekers

-       Het informerend beantwoorden van de telefoon en inkomende e-mails / webformulieren

-       Inventariseren en registreren van wensen van (potentiële) klanten

-       Ticketverkoop o.a. rondvaarten (zowel telefonisch, per e-mail als aan de balie)

-       Licht administratief werk (o.a. registratie kaartverkoop en andere reserveringen)

-       Het (na een uitgebreide inwerkperiode) zelfstandig opstellen, nabellen en registeren van offertes

-       Het plaatsen van opties en het maken van concrete boekingen bij onze partners

-       Begeleiden van projecten zoals het versturen van mailings en het deelnemen aan beurzen


Openingstijden

Laagseizoen: oktober t/m maart

Ma - Di - Zo  gesloten
Wo - Vr 10.00 - 15.00 

Za 10.00 - 15.00

Middenseizoen: april
Ma gesloten
Di - Vr 09.30 - 15.30
Za 10.00 - 15.30
Zo 10.00 - 15.00

Hoogseizoen: mei t/m september
Ma - Vr 09.30 - 17.00
Za 10.00 - 17.00
Zo 10.00 - 15.00

Heb jij interesse om als stagiaire het CM/Ga Den Haag team te komen versterken? Neem contact op met Henriëtte Bokslag via 06-16385038 of e-mail je CV en motivatie naar henriette@citymondial.nl.

 

 

Voor Ondernemers