Aangeboden

Blog Devanand Rambharose: Voorkom Stress

Door:
Mijn naam is Devanand Rambharose ( Yoga Docent ) Om in onze moderne- en stressvolle levens gezond oud te worden ben ik mij gaan verdiepen in klassieke vedische - en yogaliteratuur. Ik wil mijn opgedane kennis en ervaringen met u delen zodat een ieder er zijn of haar voordeel mee kan doen ). De komende tijd zal ik op gezette tijden een artikel schrijven over een gezonde leefstijl en Yoga.

Vandaag wil ik het hebben over stress en wat we er zelf aan kunnen doen om stress te voorkomen. Waarom raken we gestrest? Stress waar komt het vandaan! Hoe kunnen we stress voorkomen!

Om de vraag “ waarom we gestresst raken ?”te beantwoorden is het belangrijk te kijken waar stress vandaan komt. Stress heeft twee belangrijke oorzaken:
1. Stress kan veroorzaakt worden door belangrijke mensen uit jouw leven.
2. Vanwege een gebeurtenis uit jouw verleden.

Jij kan zijn teleurgesteld door de belangrijke mensen in jouw leven of jij bent mogelijk teleurgesteld door een gebeurtenis uit het verleden. Jij had bepaalde verwachtingen, maar de verwachtingen zijn niet uitgekomen! Een grote teleurstelling!

Teleurgesteld door de situatie ga jij dan reageren en ga jij proberen om de mensen of de gebeurtenis uit het verleden te veranderen. En wanneer jij probeert de mensen of gebeurtenissen in jouw leven te veranderen…… (Iets wat jou nooit zal lukken), zal jou mislukking ervoor zorgdragen dat je gestresst raakt. Om de stress te beheersen, wil ik jou iets vertellen, tenminste als jij de stress echt wilt beheersen?

Wees geen piekeraar. Maak je geen zorgen om de stress. Wordt een krijger/vechter. Wanneer jij een krijger wordt kun jij jouw stress beheersen. Neem afstand, neem een ander houding/positie in en probeer om de situatie in goede banen te leiden.

Zaken werken eenmaal het beste alleen voor degenen die het beste hebben gemaakt van de ontstane situatie. Laten we een voorbeeld aan rivieren nemen en eens kijken hoe rivieren stromen. Rivieren stromen van hoog naar laag. Van de bron naar de zee. Rivieren stromen niet van de zee naar hun oorsprong. Als jij achteruit probeert te gaan, dan zul jij niet als rivieren kunnen stromen. Je kunt nu eenmaal niet in het verleden Leven. Blijf je in het verleden hangen dan mis je de toekomst.

Ik wil even een uitstap naar de Bhagavad Gita maken en jullie informeren wat the Bhagavad Gita hierover vermeld.

Heeft u weleens gedacht over de volgende vraag.

Met wie of wat zijn wij in dit leven het meest verbonden?? De antwoorden zullen verschillend zijn:
a. Ouders
b. Vrienden
c. Partner
d. Kinderen enz

NEE, Als we in dit leven ergens mee verbonden zijn dan is dat TIJD! TIJD IS ONS VERLEDEN, ONS HEDEN EN ONZE TOEKOMST!

En wat doen wij? Het enige waarmee wij het meest zijn verbonden. Het meest belangrijke element van ons leven, wordt door ons volledig genegeerd.
De één droomt van een fantastische toekomst, de ander vervloekt het verleden. Besef wel dat het verleden of de toekomst door jouw gepieker niet zal veranderen. Wilt u meer informatie over stress of hulp. Stuur dan een privé bericht naar Stichting Yoga Shishya. U kunt uiteraard ook contact opnemen met de uitgever.

Stichting YogaShishya
D.Rambharose

Disclaimer: Dit is geen wetenschappelijk artikel. Alle informatie is gebaseerd op vedische literatuur en ervaringen van yoga guru’s en artsen. Zoals uitgelegd door mijn eigen Guru.
Deel via sociale media Stuur mij een bericht
Media
Prijs
Prijs op aanvraag
Reageer